ТПП України стала активним учасника EuIndustryDays 2023

ТПП України стала активним учасника EuIndustryDays 2023

Пристосування української промисловості до зеленого, цифрового та стійкого переходу ЄС – у центрі уваги євроспільноти. ТПП України включилась у обговорення промислової політики ЄС на EUIndustryDays 2023.

“Дякуємо представникам бізнесу та Єврокомісії за поглиблення нашого спільного діалогу. Дні промисловості ЄС -2023 – це флагманський європейський захід, присвячений обговоренню ключових питань промислової політики, налагодженню зв’язків між лідерами промисловості та розширенню бази знань про європейську промисловість. І Україна завдяки роботі у таких заходах активніше залучається до участі у європейських економічних процесах.  Ми вдячні за підтримку у адаптації до найвищих європейських стандартів безпеки та екологічності”, – сказав Геннадій Чижиков під час обговорення на EUIndustryDays 2023 інтеграції України до єдиного ринку ЄС та посилення потенціалу оборонної промисловості Євросоюзу.

У рамках сесії на тему Створення потужних промислових екосистем для інтеграції між Україною та ЄС виступила Ольга Шубіна, керівник Координаційний Центр Підтримки Експорту ТПП України (Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI) та координатор консорціуму Enterprise Europe Network Ukraine.

Йшлося про промислові екосистеми в Україні та їхній потенціал для співпраці з бізнесом ЄС та швидкої інтеграції до Єдиного ринку.

«Україна – велика індустріальна країна і для нас важливий європейський ринок. Український експортер наростить можливість продавати промислові товари до ЄС, якщо якнайшвидше синхронізує виробничі та бізнес-процеси із зеленими та енергоощадними вимогами до промисловості. І ми вже бачимо активний процес євроінтеграції промисловості в Україні», – сказала Ольга Шубіна.

        Довідково

Дні промисловості ЄС, організовані Європейською Комісією та зацікавленими сторонами, є важливою подією в Європі, яка фокусується на обговоренні промислової політики, налагодженні зв’язків між лідерами галузі та розширенні бази знань про європейську промисловість. Це платформа для інклюзивного діалогу між різними партнерами для вирішення промислових викликів та розробки рішень і політик.