Запорізька торгово-промислова палата продовжує серію експертних заходів щодо впровадження системи НАССР, також – підготовлена друкована збірка методичних рекомендацій за темою. 12 жовтня у комбінованому офлайн/онлайн форматі навчалися представники закладів освіти, які надають послуги харчування.
Експертка заходу:
Злата Каржова – директорка спеціального дошкільного навчального закладу №36 «Дзвіночок» Запорізької міської ради Запорізької області;
Учасники отримали практичну консультаційну допомогу з таких питань:
- планування, побудова та поліпшення результативно функціонуючої системи НАССР;
- розробка документації НАССР, яка буде зрозумілою для персоналу і легкою у виконанні, а контроль за її виконанням буде ефективним;
- підтвердження виконання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів і порядку здійснення перевірок функціонування системи НАССР в закладах освіти аудиторами Держпродспоживслужби.
В рамках консультації також представлені Методичні рекомендації, які містять практичні аспекти розроблення і впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) відповідно до вимог українського законодавства, зразки документації з НАССР на прикладі дошкільного навчального закладу. Методичні рекомендації для освітніх закладів розроблені директором спеціального дошкільного навчального закладу № 36 спільно з представниками органу із сертифікації Глобал Сертифік і експертами Запорізької торгово-промислової палати.
Введення системи НАССР для дитячих садків і шкільних їдалень є обов`язковою умовою для гарантування безпечного харчування дітей.