Грант на екомодернізацію підприємств

Грант на екомодернізацію підприємств

Грантова програма має на меті заохочення українського бізнесу до інвестицій у підвищення екологічності свого виробництва та фінансову участь у «зеленій» трансформації кількох підприємств відповідно до стандартів промислових викидів Європейського Союзу.
Грантодавець: Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Участь в грантовій програмі можуть взяти прогресивні підприємства, які мають намір реалізувати новий проєкт на своєму виробництві, проте не мають змоги повністю профінансувати його з власних коштів.

Розмір гранту – до 1 000 000 EUR. Для отримання гранту підприємство повинно спочатку отримати кредит в українському банку в розмірі не менше гранту. На момент подачі Форми початкової оцінки достатньо передбачити кредитні кошти в бюджеті фінансування проєкту. Отримання кредиту необхідно здійснити напередодні підписання грантової угоди з GIZ так як інформація про кредит буде її частиною.

Процес відбору проєктів складатиметься з кількох етапів:

Учасники програми заповнюють Форму початкової оцінки, де вони представляють основні дані щодо свого проекту. GIZ проводитиме попередній відбір за основними критеріями програми та умовами прийнятності.

Підприємства, які успішно пройшли попередній відбір, отримають запит на заповнення Форми підсумкової оцінки. Учасники подають детальну інформацію про свій проект. Оцінка проводиться за рейтинговими оцінками відповідно до Схеми оцінювання.

Проєкти оцінюються на основі рейтингу, і переможці визначаються для отримання грантів.

Терміни прийому заповнених форм:
Для Форми початкової оцінки: до 31 травня 2024 року
Для Форми підсумкової оцінки: до 30 червня 2024 року

З питань участі, консультацій і допомоги у поданні заявок звертайтесь до Управління міжнародних відносин Запорізької ТПП.

Наші контакти: (050) 484-11-97, (061) 233-11-72, e-mail: oso@cci.zp.ua

Детальніше: https://mepr.gov.ua/do-1-mln-yevro-na-ekomodernizatsiyu…/