Налагодження бізнес-зв’язків між Ірландією та Україною

Налагодження бізнес-зв’язків між Ірландією та Україною

30 травня 2024 року представники Запорізької торгово-промислової палати, компаній – членів Палати взяли участь у вебінарі «Налагодження бізнес-зв’язків між Ірландією та Україною».

Захід організувала Торгово-промислова палата України спільно з ТПП Дубліна, Федерацією торгових палат Республіки Ірландія та Посольством України в Республіці Ірландія.

Зустріч відкрили підписанням меморандума про співпрацю між ТПП України та палатою Ірландії

Участь у заході взяли 83 компанії з обох країн.

«Працюємо, щоб для українських експортерів-початківців Ірландія стала першим зовнішнім ринком. Відстань між нашими країнами і складна логістика не завадять зростанню торгівлі, якщо є взаєморозуміння. А Ірландія повністю на боці України. Вдячний нашим та ірландським дипломатам, палатам Дубліна та Ірландії і понад 80 компаніям за участь», – сказав Геннадій Чижиков, президент ТПП України.

Учасники та спікери вебінару:

Лариса Герасько, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ірландії;

Фіона Кендон, президент Chambers Ireland;

В’ячеслав Овечкін, директор Департаменту інвестицій, інновацій та інтелектуальної власності Міністерства економіки України;

Мері Роуз Берк, виконавча директорка Дублінської торгової палати;

Грейс Келлехер, міжнародна менеджерка Коркської торгової палати.

Під час вебінару учасники:

●       дізналися про інвестиційний потенціал Ірландії.

●       відкрили для себе актуальні інвестиційні можливості, які можуть допомогти бізнесу розвиватися.

●       отримати цінну інформацію від експертів у галузі інвестицій та міжнародного співробітництва.

Під час презентацій ірландських палат, зокрема, Дублінської, Коркської, приділили увагу роботі у складі Європейської мережі підприємств (ЕЕN) та можливостям, які вона відкриває для бізнесу.

Запорізька ТПП також є офіційним партнером у Запорізькому регіоні мережі ЕЕN. Запорізькі компанії – члени ЗТПП мають доступ до інформаційних ресурсів мережі, пошуку замовників і постачальників продукції, участі у міжнародних В2В-заходах.

Продовжуємо відкривати нові ринки для запорізького бізнесу.

Довідково

• Загальний товарообіг між Україною та Ірландією 2023 року збільшився на 9,6%, переважно за рахунок зростання ірландського імпорту, і становив 210,6 млн доларів США.