Підприємство “Укрграфіт” взяло участь у проєкті «Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час»

Підприємство “Укрграфіт” взяло участь у проєкті «Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час»

З метою підтримки енергоефективності промислових підприємств у воєнний період, громадська організація «Міжнародна фундація розвитку» успішно реалізувала проєкт «Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час». Цей проєкт є складовою загального ініціативи «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», який реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Підприємство УКРГРАФІТ активно приєдналося до цієї ініціативи та успішно пройшло відбір для отримання грантового фінансування у сумі 10 000 євро. За фінансової підтримки GIZ реалізували енергозберігаючий захід, що полягав у зниженні енерговитрат на технологічну операцію.

“За фінансової підтримки GIZ ми реалізували енергозберігаючий захід, що полягав у зниженні енерговитрат на технологічну операцію видалення пересипки з муфелів багатокамерної печі випалу, встановивши частотно-регулюючий привід на повітродувці ROBUSCHI потужністю 132 кВт.

Завдяки ефективної взаємодії фахівців різних підрозділів УКРГРАФІТ, ми досягли успіху у реалізації цього проєкту в обмежені терміни. Мету даного заходу було успішно досягнено, в результаті чого технологічна установка по видаленню пересипки з печі випалу сьогодні споживає мінімум необхідної електроенергії для своєї роботи. Дане впровадження дозволило нам досягти 30% економії електроенергії в рамках даної технологічної операції, знизивши споживання до 146 МВТ*год/рік.

В рамках проєкту «Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час» загалом 25 виробничих підприємств запланували або вже розпочали впровадження заходів з енергоефективності, що має потенціал економії 3000 МВт*год/рік. Крім того, 60 співробітників пройшли додаткове навчання з енергоефективності, проведені вебінари та тренінги, які охопили аудиторію щонайменше 3000 осіб.

Ми раді набути досвід співпраці з грантовими організаціями в галузі енергоефективності та щиро вдячні організаторам та спонсорам за цю можливість. Цей успішний проєкт вкотре підтверджує наш девіз: “Тільки разом ми досягнемо успіху”. – Повідомляється на сайті підприємства.