Японський бізнес зацікавлений у співпраці з Україною

Японський бізнес зацікавлений у співпраці з Україною

7 червня у рамках візиту японської делегації в Україну Торгово-промислова палата України спільно з Посольство Японії в Україні організували Українсько-японський діловий форум.

Метою заходу було налагодження двосторонньої торгівлі та активізації співпраці України з Японією. Представники компаній взяли участь у B2B-переговорах.

Захід відкрили президент ТПП Геннадій Чижиков, Сусуму Катаока (Susumu Kataoka), Президент JETRO (Японська організація зовнішньої торгівлі),

Представники METI (Ministry of Economy, Trade and Industry): пан Фудзіта (Fujita) та пан Хіракі (Hiraki) з EOJ (Europe-Asia Department).

Геннадій Чижиков подякував японській бізнес-місії за візит до Києва та інтерес до співпраці з Україною: «Ми бачимо як зростає рівень взаємодії між Україною та Японією. Особливо на діловому рівні. Бажаю підприємцям вдалих прямих переговорів. Приємно бачити, як реалізуються на практиці домовленості про співпрацю, укладені у лютому в Японії з нашими японськими партнерами».

Серед учасників форуму – компанії з галузей сільського господарства та продовольства, торгівлі, IT, e-commerce, фінтеху.

Зокрема, були представлені такі японські компанії:

Nippon Koei – https://www.n-koei.co.jp/consulting/english/
Rei
Sagri – https://sagri.tokyo/ 
SDGs (Thirdewave Group) – https://www.twave.co.jp/csr/overseas.html
Sojitz Auto Ukraine – https://www.sojitz.com/en/corporate/