Сінгапур виключили з переліку держав, операції з резидентами яких визнаються контрольованими

Уряд на засіданні 4 червня виключив Республіку Сінгапур із Переліку держав (територій), операції з резидентами яких визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення. Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідні зміни внесено в додаток до постанови від 27.12.2017 № 1045 «Про затвердження переліку держав (територій), які відповідають критеріям, установленим підпунктом 39.2.1.2 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Податкового кодексу України, та визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 р. N 977».

Нагадаємо, під час визначення переліку держав (територій) для цілей підпункту “в” підпункту 39.2.1.1 Кабінет Міністрів України враховує такі критерії:

  • держави (території), у яких ставка податку на прибуток підприємств (корпоративний податок) на 5 і більше відсоткових пунктів нижча, ніж в Україні;
  • держави, з якими Україною не укладені міжнародні договори з положеннями про обмін інформацією;
  • держави, компетентні органи яких не забезпечують своєчасний та повний обмін податковою та фінансовою інформацією на запити центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.