«Запоріжсталь» Групи Метінвест провів капітальний ремонт доменної печі № 2

«Запоріжсталь» Групи Метінвест провів капітальний ремонт доменної печі № 2

Капітальний ремонт третього розряду тривав цілодобово протягом шести діб. На оновлення домни комбінат скерував понад 85 млн гривень. Про це повідомляється на сайті “Запоріжсталь”.

«Фахівці доменного цеху та інжинірингової служби «Запоріжсталі» спільно зі спеціалістами «Метінвест-Промсервісу» та «Запоріжвогнетриву» в повному обсязі виконали заплановані роботи з оновлення другої домни. Капітальному ремонту передував грунтовний підготовчий етап, що дозволило зменшити строки ремонту на добу», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

Сукупно на майданчику працювали близько 200 фахівців комбінату та підрядних організацій. Серед основних виконаних робіт – заміна засипного апарату, ремонт устаткування ливарного двору, систем гідравліки та змащування, ремонт металоконструкцій та рейкових колій бункерної естакади, а також технічне обслуговування систем аспірації виробничого агрегату.

Основна мета ремонту доменної печі № 2 – підвищення надійності обладнання та сталості виробничого процесу на доменній печі, поліпшення якості продукції.

Нагадаємо, що за час повномасштабної війни «Запоріжсталь» скерував на оновлення виробничого обладнання та очисних споруд, які працюють у комплексі,  понад 1,2 млрд гривень. Основну увагу в межах реалізації програми за час повномасштабного вторгнення сконцентрували на підтримці та оновленні обладнання для забезпечення його надійної роботи у непередбачуваних умовах.