Підписано Угоду про співпрацю між Палатами України та Кенії

Підписано Угоду про співпрацю між Палатами України та Кенії

Кожна друга хлібина у Кенії – з української пшениці. Тому в цій африканській державі дуже цінують партнерство з Україною.


Розвиток торгівлі між нашими країнами у агросфері й низці інших галузей обговорили президент ТПП України Геннадій Чижиков з доктором Еріком Рутто, президентом Національної торгово-промислової палати Кенії (KNCCI) після підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ТПП України та Кенії (KNCCI).

«Ми прагнемо розширити можливості ділової співпраці між Україною та Кенією та сформувати умови для кооперації між нашими підприємцями. У нас напрацьована добра історія торгівлі і є значний потенціал для більшого, зокрема у експорті агропродукції, ІТ-рішень та машинобудуванні», – сказав Геннадій Чижиков.

Він наголосив, що для України особливо важливим знаком зацікавленості Кенії у співпраці є участь держави у Самміті миру: «Кенія була серед тих африканських країн, які приєднались до цього масштабного самміту, життєво важливого для України».

Палати вже мають тісні відносини на рівні Міжнародної торгової палати (ICC) та Всесвітньої федерації торгових палат (WFC). Ця глобальна співпраця надала цінну платформу для обміну передовим досвідом і виявлення нових можливостей для співпраці.

Є декілька конкретних сфер, де UCCI та KNCCI можуть співпрацювати для сприяння двосторонній торгівлі та інвестиціям:

  • Обмін інформацією про торгівлю та інвестиції
  • Організація спільних торгових місій і виставок
  • Сприяння інвестиціям у пріоритетні сектори

Г. Чижиков подякував за участь у натхненній зустрічі також Патріку Ньянгвесо, генеральному директору Національної торгово-промислової палати Кенії (KNCCI) та Роману Пирігу, представник Посольства України в Кенії.
Працюємо разом, щоб відкрити нову сторінку в економічній співпраці між Україною та Кенією.

Джерело: сайт Торгово-промислової палати України