Торгово-промислова палата працює над документами розширення ЄС у галузі агросектору

Торгово-промислова палата працює над документами розширення ЄС у галузі агросектору

Європейський соціальний та економічний комітет (EESC – European Economic and Social Committee) схвалив і рекомендував Європейській Комісії розглянути документ з назвою «Як забезпечити соціальну, екологічну та економічну стійкість агропродовольчого сектору ЄС із майбутнім розширенням?».

Торгово-промислова палата України брала участь у роботі над документом в рамках діяльності Секції Сільського господарства, сільського розвитку та довкілля #EESC. ТПП України разом із Комітетом підприємців АПК та провідними галузевими асоціаціями України опрацювали проект Доповіді/Report та дали відповідні коментарі, що концептуально були враховані. Всі внесені правки підтримано.

“Вдячний представникам всіх країн ЄС, які проголосували за важливий для українського бізнесу документ. Дякую Стефано Маліа, голові Європейського соціального та економічного комітету, за ініціативу зі створення спеціальної групи для залучення країн-претендентів на приєднання до ЄС. Це відкриває можливість навчитись говорити з Брюсселем однією мовою вже зараз. Велике спасибі Stoyan Tchoukanov, члену Європейського економічного та соціального комітету і його колегам за увагу до наших правок і врахування української позиції. Також наші слова вдячності за підтримку України – Президентові Секції Сільського господарства, сільського розвитку та довкілля Європейського Соціального та Економічного Комітету (NAT EESC) Peter Schmidt! Під час виступу наголосив, що євроінтеграція є цивілізаційним вибором України, затвердженим в Конституції України та на обороні якого стоять наші захисники. Працюємо разом, щоб наблизити кращі часи”, – зазначає президент ТПП України Геннадій Чижиков.