Готуємось експортувати до ЄС разом з експертами Запорізької ТПП

Готуємось експортувати до ЄС разом з експертами Запорізької ТПП

Експерти Запорізької торгово-промислової палати продовжують супровід компаній у питаннях підготовки техфайлів для експорту в ЄС.

Разом з колегами працюємо над реалізацією проєкту «Подолання викликів відповідності вимогам ринків: прокладання шляху до євроінтеграції​​», що реалізує Торгово-промислова палата України.

Фахівці Запорізької торгово-промислової палати вже пройшли курс підвищення кваліфікації з питань доведення відповідності та технічного регулювання продукції відповідно до стандартів ЄС і вже почали роботу з учасниками. Наразі тривають консультації компаній щодо створення  пакету необхідних документів для підтвердження відповідності. Зокрема, це технічний файл, декларація про відповідність, технічна специфікація.

Також запорізькі компанії навчаються на безкоштовних тренінгах з оцінки відповідності. Вже відбулись серії навчальних заходів для виробників косметичної продукції, пакувальних матеріалів. Зараз триває навчання для компаній – виробників будівельної продукції.

На черзі – курс з оцінки відповідності продукції для машинобудівного сектору:

• Машини (Директива 2006/42/ЄС та новий регламент про машини ЄС 2023/1230):

тренінги відбудуться 6, 8, 13, 15 серпня 2024

Запрошуємо реєструватися, щоб стати учасником навчання: https://forms.gle/1ewBH2nzwBJPrbww7

Супровід надається в рамках проекту, який реалізується в межах проекту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), що фінансується урядом Німеччини і виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.