Відновлення енергетики – у центрі розмови представників Міністерства фінансів та казначейства Франції з українським бізнесом

Відновлення енергетики – у центрі розмови представників Міністерства фінансів та казначейства Франції з українським бізнесом

4 липня 2024 року в Торгово-промисловій палаті України українські компанії зустрілись із французькою делегацією у такому складі: Жан-Батіст Брассьор (Jean-Baptiste Brasseur), економічний радник Посольства Французької Республіки в Україні; Олів’є Стемлер, радник Спеціального посланника з питань допомоги та відновлення України; Аріна Юб, заступник начальника відділу фінансування, Генеральна дирекція Казначейства Франції.

Серед українських компаній були основні представники енергетичного ринку. Йшлося про ситуацію в енергетиці, можливості кооперації та потреби для відновлення енергетичних потужностей України й співробітництво, зокрема у розвитку зеленої енергетики.

Франція – серед світових лідерів із запровадження інноваційних енергорішень і готова ділитись досвідом і технологіями з Україною.

Франція виділяє 200 млн євро на відновлення критичної інфраструктури України. Французька сторона зацікавлена в отриманні оперативної інформації про актуальні потреби українських компаній з енергосфери. Україна критично потребує відновлення та захисту об’єктів енергетики, зокрема електростанцій, які зазнають постійних обстрілів, посилення партнерської підтримки у зміцненні системи протиракетної оборони і розвитку зеленої енергетики та енергоефективності.

Дякуємо Посольству Франції в Україні та нашим ключовим французьким партнерам, серед яких Українсько-Французька торговельна палата, Medef International за підтримку постійного двостороннього діалогу.