Запорізька ТПП долучилась до всеукраїнського форсайту “Розвиток інфраструктури підтримки ММСБ”

Запорізька ТПП долучилась до всеукраїнського форсайту “Розвиток інфраструктури підтримки ММСБ”

22 липня – за ініціативи Програми розвитку ООН (Проєкт «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні») – у Києві відбувся форсайт “Розвиток інфраструктури підтримки мікро, малого та середнього бізнесу, включаючи бізнес-асоціації”. Запорізьку ТПП на дискусійній сесії представив віцепрезидент Андрій Куц.

Мета форсайту – дослідити ключові чинники та сценарії розвитку інфраструктури підтримки ММСБ (включаючи розвиток бізнес-асоціацій), розробити спільний план дій та рекомендації щодо державної політики.

Нагадаємо, цього року також за підтримки Проєкту ПРООН Запорізька торгово-промислова палата спільно з партнерами вже розробила і презентувала Концепцію розвитку МСП Запорізької області до 2027 року.

Раніше ж експерти Запорізької ТПП взяли участь у навчальній програмі Проєкту UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні».

Упродовж навчальних модулів учасники отримували знання та практичні навички для розвитку організаційної, управлінської та фінансової спроможності своїх бізнес-об’єднань. А завершила програму ділова гра «Захист стратегії БО», яка допомогла учасникам отримати досвід колегіальної роботи.

За участі менторів програми розробили оновлену Стратегію Запорізької ТПП, в якій враховано очікувані  запити підприємництва у період повоєнного відновлення України.

Проєкт ПРООН «Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні» створено у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії триває. Дякуємо за підтримку!