До уваги суб’єктів господарювання переробних галузей промисловості

Кабмін постановою від 05.07.2024 N 924 затвердив Порядок реалізації експериментального проекту щодо отримання критично важливого промислового обладнання (засобів виробництва) у вигляді гуманітарної допомоги.

Метою експериментального проекту є надання критично важливого промислового обладнання (засобів виробництва) у вигляді гуманітарної допомоги суб’єктам господарювання переробних галузей промисловості незалежно від форми власності для заміни (відновлення) знищеного (пошкодженого) внаслідок бойових дій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

У період воєнного стану, але не більше двох років з дня набрання чинності цією постановою, отримувачами гуманітарної допомоги є обласні, Київська міська військові адміністрації.

Державна митна служба України звертає увагу, що під час реалізації експериментального проекту митне оформлення критично важливого промислового обладнання (засобів виробництва) як гуманітарної допомоги здійснюється отримувачами у митному органі за місцем їх державної реєстрації на складах отримувачів гуманітарної допомоги в порядку, установленому пунктами 3—6 Порядку митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2000 р. № 544, на підставі митної декларації, поданої за формою єдиного адміністративного документа.