Українсько-китайський діловий онлайн-форум для розвитку торгово-економічної співпраці

Українсько-китайський діловий онлайн-форум для розвитку торгово-економічної співпраці

20 серпня представники Запорізької торгово-промислової палати, компанії – члени Палати взяли участь в Українсько-китайському діловому онлайн-форумі, організованому ТПП України за підтримки посольств обох країн.

Активну участь у заході взяли представники Китайської ради з розвитку міжнародної торгівлі, Китайської міжнародної торгово-промислової палати, Українсько-Китайської Ділової ради, українських та китайських компаній.

Важливий захід для розвитку двосторонніх торгово-економічних відносин відбувся вперше за два роки і викликав широке зацікавлення бізнес-кіл України та Китаю. З перших хвилин конференції у чаті не припиняли з’являтися повідомлення з комерційними пропозиціями учасників обох сторін.

Китай – ключовий партнер України в Азійському регіоні, важлива країна для українського експорту. Після спаду торгівлі з початком повномасштабної війни товарообіг набирає обертів. Так, у 2023 році він склав 12,8 млрд. доларів, а тільки за 5 місяців 2025 року – 6,7 млрд. доларів.

Спостерігається тенденція до зростання експорту української аграрної, харчової продукції.

Президент Торгово-промислової палати України подякував китайським партнерам за важливу зустріч та запропонував проводити спільні бізнес-заходи на постійній основі. Зокрема, організувати найближчим часом Енергетичний форум.

Під час форуму китайська сторона підтвердила запрошення для українських компаній на Міжнародну виставку імпорту у Шанхаї у листопаді 2024 року. Національний стенд українських виробників готуватиме ТПП України. Запрошуємо бізнес приєднуватись.

З питань консультацій у виході на ринок Китаю також запрошуємо запорізькі компаній звертатись до Запорізької ТПП.

Контакти Управління міжнародних відносин:

(061), 233-11-72, (050) 484-11-97, e-mail: oso@cci.zp.ua