Керівник дипломатичного представництва Болгарії відвідав ТПП України

Керівник дипломатичного представництва Болгарії відвідав ТПП України

Перша робоча зустріч керівника дипломатичного представництва Болгарії в Україні Ніколая Ненчева, який днями прибув до Києва, та президента ТПП України Геннадія Чижикова відбулась 21 серпня 2024 року.

Ніколай Ненчев – колишній міністр оборони Болгарії, єврооптиміст, відданий прихильник України і НАТО.

«Надзвичайно раді вітати у Києві очільника Посольства Болгарії Ніколая Ненчева. Зараз у наших країн дружні партнерські відносини і позитивна торгова динаміка. Офіційна присутність представника Болгарії дуже важлива для поглиблення двосторонньої роботи», – наголосив Геннадій Чижиков.

Він наголосив, що цього року прогнозують подальше зростання товарообігу. Також посилюється роль Болгарії в експортній логістиці України та розмінуванні Чорного моря.

Сторони обговорили і узгодили плани з організації спільних заходів для бізнесу, зокрема ділових місій та форумів.

Болгарія є найбільшим торгово-економічним партнером України в Балканському регіоні. Товарообіг між Україною та Болгарією 2023 року сягнув  $1,96 млрд.

У Болгарії зареєстровано понад 600 компаній з українським капіталом. В Україні представлено близько 350 підприємств за участю болгарського капіталу та представництв болгарських компаній.

25 квітня 2024 року у Софії відбувся українсько-болгарський діловий форум, організований Торгово-промисловими палатами Болгарії та України. Захід був націлений на активізацію B2B-співпраці у агропереробці, логістиці та енергетиці.