Металургійний комбінат “Запоріжсталь” отримав статус Авторизованого економічного оператора

Металургійний комбінат “Запоріжсталь” отримав статус Авторизованого економічного оператора

Металургійний комбінат “Запоріжсталь” отримав статус Авторизованого економічного оператора.

Запоріжсталь – підприємство з повним металургійним циклом, яке займає лідируючі позиції по виробництву сталі в Україні та обсягам експорту.

Запорізька митниця вдячна всім працівникам ПАТ «Запоріжсталь», які залучались до підготовки документів, за відкритість та готовність до якісної взаємодії.

Станом на сьогоднішній день вже три підприємства, які здійснюють митне оформлення в зоні діяльності Запорізької митниці, мають статус АЕО.

Авторизований економічний оператор – статус, який засвідчує надійність та прозорість діяльності компанії. Це світова практика, яка демонструє відкрите та результативне партнерство між державою та бізнесом.

З отриманням ПАТ «Запоріжсталь» статусу АЕО розширився і перелік ролей, які виконують такі підприємства в міжнародному ланцюзі постачання: виробник, експортер, імпортер, утримувач складу, митний представник. – Повідомляє Запорізька митниця та нагадує підприємствам, які планують подавати заяви на отримання авторизації АЕО або авторизації на застосування спрощень, що однією із складових успіху є здійснення ґрунтованої та всебічної самооцінки. Форми необхідних документів (заяви про надання авторизацій та анкети самооцінки підприємства) визначено постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 року № 1092 «Деякі питання реалізації положень Митного кодексу України щодо надання авторизацій».