Дискусія про шляхи посилення економічної співпраці з Африкою

Дискусія про шляхи посилення економічної співпраці з Африкою

22 серпня президент ТПП України Геннадій Чижиков взяв участь у дискусії про просування українського виробника на ринки африканського континенту. Разом із представниками МЗС України, Мінагрополітики, Офісу президента, Верховної ради України, послів України у державах Африки, Nazovni, Федерації роботодавців України аналізували оптимальні шляхи нашого експортера до споживача із великим запитом на нашу продукцію.

Африка зростає, збільшується кількість населення, розбудовується інфраструктура. Країни поглинають все більше нових технологій і товарів.

“Для України дуже важлива присутність у серці Глобального Півдня. Головна перепона – складна логістика. Проте вигоди співпраці настільки перевищують ризики, що на державному рівні моделюють механізми просування українського експортера.

Уже зараз компанії можуть звертатись за сприянням до представників ТПП у державах Африки, українських дипломатів, які запускають і перезапускають роботу представництв України. Об’єднуємо сили для зміцнення позицій України на світовому Півдні”, – зазначив Геннадій Чижиков.