Оцінка в агросекторі: бізнес, земля, логістика, майбутній урожай

Оцінка в агросекторі: бізнес, земля, логістика, майбутній урожай

Підприємцям, які зазнали пошкоджень майна внаслідок збройної агресії рф, експерти Запорізької ТПП радять, за можливості, якнайшвидше зробити фіксацію та оцінку збитків.

Запорізька ТПП є суб’єктом оціночної діяльності та має сертифікат Фонду державного майна України № 631/2022  від 20 грудня 2022 року. Експерти ЗТПП регулярно підвищують рівень кваліфікації, зокрема, щодо питань  оцінки збитків та практичного використання затвердженої «Методики визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку із збройною агресією російської федерації, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності».

         5-6 серпня 2024 року оцінювач Запорізької ТПП Наталія Нікітіна  взяла участь у ХХХІІ науково-практичній конференції “ОЦІНКА В АГРОСЕКТОРІ: БІЗНЕС, ЗЕМЛЯ, ЛОГІСТИКА, МАЙБУТНІЙ УРОЖАЙ”.

Мета конференції: створення платформи для обговорення викликів воєнного часу для оцінки в сфері агробізнесу, ринку сільськогосподарської землі, агропереробки та логістики, майбутнього врожаю.

Тематичні блоки:

1.      Поточний стан та перспективи в галузевих сегментах, структура галузевих ризиків та їх вплив на вартість бізнесу компаній; галузеві особливості оцінки майна, майнових прав та збитків підприємств АПК; галузевий потенціал кредитування та інвестування.

2.      Проблеми та перспективи оцінки земель сільськогосподарського призначення в умовах зростання капіталізації ринку.

3.      Зміни логістичних маршрутів, транспортних каналів і регіональних пріоритетів експортерів як чинники вартості активів агросектору.

4.      Прогнозування ринкових, технологічних, кліматичних та інших параметрів оцінки вартості майбутнього врожаю (аграрні розписки).

Дізнатися більше про послугу з фіксації та оцінки можна за посиланням: