Запорізький кластер ІАМ планує роботу восени

Запорізький кластер ІАМ планує роботу восени

Перша осіння зустріч-2024 бізнес-спільноти Регіонального кластеру «Інжиніринг-Автоматизація-Машинобудування» відбулась 5 вересня у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Обговорили з учасниками як поточні питання, так і перспективні, обмінялись думками у продовження теми розвитку міжнародного співробітництва.

Адже напередодні завершився тиждень #Professionals4Ukraine 2024, організований Українським кластерним альянсом. Захід став знаковою подією в розвитку міжнародного співробітництва українських кластерів та європейських партнерів. Серія зустрічей у Львові та Києві об’єднала провідних фахівців з восьми країн, відкривши нові можливості для співпраці та інноваційного розвитку.

Вивчаємо можливості участі у виставкових заходах і бізнес-місіях від Українського кластерного альянсу і системи Торгово-промислових палат.

Зокрема, ТПП України запрошує підприємства  машинобудівного сектору до участі в діловому візиті на Міжнародну інженерну виставку, яка відбудеться з 8 по 11 жовтня 2024 року в місті Брно (Чехія). В рамках бізнес-місії  8 жовтня відбудеться Українсько-чеський бізнес-форум.

Триває спільна робота над створенням наукового парку – структури, яка допоможе бізнесу отримати кращий доступ до науково-технічної бази, об’єднати інтелектуальні, матеріальні ресурси для спільної участі у міжнародних грантових проєктах, розвивати інноваційну діяльність. Зокрема, шляхом надання у тимчасове користування виробничих площ, матеріально-технічної бази, інформаційних мереж. А також – консультативної допомоги у правових, економічних, наукових питаннях. Працюємо над документальною базою разом з НУ «Запорізька політехніка».

Запрошуємо долучатись до нашої спільноти і спільних проєктів! Запорізький кластер ІАМ – це завжди актуальні можливості і ефективний нетворкінг.