Торгово-промислова палата оголошує про старт нового проєкту для розвитку підприємництва

Торгово-промислова палата оголошує про старт нового проєкту для розвитку підприємництва

Раді повідомити про старт реалізації нового експертного проєкту системи Торгово-промислових палат для розвитку бізнесу. Допоможемо представникам ММСБ бути сильнішими у боротьбі з глобальними викликами, успішно працювати на ринках Європейського Союзу.

Ініціативу реалізують Торгово-промислова палата України, Донецька і Запорізька ТПП в рамках проєкту  “Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні”, який впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії.

Повна назва проєкту: «EntreComp+ – підприємницькі компетенції, які дозволяють бізнесу розширити рамки».

Чому саме EntreComp+?

Рамка підприємницьких компетенцій EntreComp+ – це документ, адаптований під глобальні виклики та технологічні тренди малого й середнього бізнесу в Україні. Він допомагає наблизити умови та принципи роботи українських підприємців до стандартів Європейського Союзу.

У свою чергу, Торгово-промислова палата здійснює постійний супровід бізнесу в питаннях адаптації до вимог ринків ЄС. Наші експерти допомагають у питаннях підготовки технічних файлів, доведенні відповідності продукції стандартам і технічним регламентам ЄС, розробці індивідуальних маркетингових,  експортних стратегій. Тож продовжуємо цей важливий шлях.

Що чекає на учасників Проєкту?

Заплановані навчальні вебінари від провідних експертів, мотивуючі кейси успішних компаній. Все для того, щоб допомогти підприємцям або тим, хто тільки прагне відкрити власну справу сформувати компетенції, необхідні для побудови конкурентоспроможного бізнесу.

Рамка EntreComp+ базується на трьох основних сферах:

  • ідеї та можливості – фокус на розвитку креативного мислення та генерації новаторських ідей;
  • ресурси – навички пошуку, консолідації та ефективного управління ресурсами від фінансів до людей і нових технічних можливостей;
  • діяльність – ініціативність та підприємливість, бізнес-планування.

Детально розглянемо зазначені напрями під час спеціальних заходів. У їх  числі:

1. Серія онлайн-тренінгів для ММСБ з розвитку підприємливості, ключових підприємницьких компетенцій та знань та навичок з актуальних питань ведення бізнесу.

Основні тематичні напрями: прогнозування, критичне мислення та креативність, формування бізнес-моделей, лідерство, цифровізація бізнесу.

2. Онлайн-зустрічі, присвячені досвіду втілення практичних інструментів рамки підприємницьких компетенцій на прикладі реальних кейсів.

3. Серія публікацій з практичними кейсами щодо впровадження основних інструментів: технологічних ресурсів, фінансово-економічної грамотності, переконанню і співробітництву, залученню ресурсів, боротьбі з невизначеністю.

Участь у всіх заходах є безкоштовною за умови попередньої реєстрації.

Запрошуємо стежити за нашими анонсами, найцікавіше – попереду!

Довідково

Цю публікацію було створено в рамках швейцарсько-українського Проєкту “Зміцнення членських  бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні”, який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії.

Відповідальність за зміст цієї публікації несе виключно автор. Точка зору автора не обов’язково відображає точку зору донора.