Енергетичний діалог України та Греції

Енергетичний діалог України та Греції

У Києві відбулась зустріч українського бізнесу та грецьких урядовців для обговорення відновлення й підтримки української енергетичної інфраструктури.

Захід відбувся у Торгово-промислова палата України.

Президент ТПП Геннадий ЧижиковГеннадій Чижиков подякував грецькій делегації, до якої увійшли представники МЗС й Міністерства економіки Греції та Послу Республіки Греція в Україні Пантелісу Александросу Дімітракопулосу за співпрацю й візит до України. 

«Для нас важливий інтерес Греції до України і присутність грецького бізнесу. Палата активно співпрацює з грецькими партнерами. У вересні ми організували роботу Національного стенду України на найбільшій промисловій виставці Балканського регіону в Салоніках. Також підписали угоду про співпрацю з палатою Афін та Салоніки», – сказав Г. Чижиков.

У складі грецької делегації до України прибули:

Спиридон Ламбрідіс, Спеціальний представник МЗС Греції в Україні
Дімітріос Скалкос, Генеральний секретар з міжнародних економічних відносин Міністерства закордонних справ Грецької Республіки
Яковос Яковідіс, Генеральний секретар з міжнародних економічних відносин, Міністерство закордонних справ Грецької Республіки
Ніколаос Хрістодулідіс, радник Генерального секретаря з міжнародних економічних відносин Міністерства закордонних справ Грецької Республіки.

Представники грецького уряду обговорили із представниками українського енергосектору потреби відновлення обладнання.

ТПП та грецькі урядовці й дипломати домовились про продовження двостороннього діалогу й секторальні заходи для бізнесу.

Товарообіг між Україною та Грецією за 2023 рік сягнув $1,23 млрд.

Джерело: Сайт Торгово-промислової палати України