Система ТПП напрацьовує механізми практичного діалогу з інституціями ЄС

Система ТПП напрацьовує механізми практичного діалогу з інституціями ЄС

Палата разом із іншими українськими бізнес-асоціаціями залучена до процесу «успішного розширення ЄС».

Президент ТПП України Геннадій Чижиков 23-25 жовтня 2024 року взяв участь у роботі форуму високого рівня з питань розширення ЄС у Брюсселі «На шляху до успішного розширення ЄС», організованого EESC (Європейським економічним і соціальним комітетом) та Європейською Комісією.

У ЄС надзвичайно відповідально ставляться до приєднання нових держав.

Протягом 2024 року триває пілотний проект, ініційований EESC, що передбачає особливу залученість країн-кандидатів до консультацій та реалізації процесів розширення.

У рамках цього проекту ТПП України напрацьовує механізми практичного діалогу з інституціями ЄС.

24 жовтня конференцію «На шляху до успішного розширення ЄС» відкрили Олівер Рьопке, президент Європейського економічного та соціального комітету та Ніколас Шміт, єврокомісар з питань праці та соціальних прав.

Сформований пул «членів-кандидатів на розширення» – це група прямої співпраці та ділового діалогу з ЄС.

«Більшість законодавчих ініціатив ЄС проходять попереднє схвалення EESC для перед ухваленням.Тому просування та захист інтересів українського бізнесу, індустрій на рівні EESC для нас надважлива», – сказав Г. Чижиков.

Зараз триває другий етап роботи, який зібрав представників громадянських спільнот Албанії, Боснії і Герцеговини, Грузії, Молдови, Чорногорії, Північної Македонії, Сербії, Туреччини й України для запуску Спільного консультативного комітету з ЄС.

Джерело: сайт Торгово-промислвоої палати України