Запорізька торгово-промислова палата продовжує серію експертних заходів щодо впровадження системи НАССР, також – підготовлена друкована збірка методичних рекомендацій за темою. 25 червня навчалися представники шкіл, дитячих садочків, сільських рад, які надають послуги харчування.
Експерти заходу:
Злата Каржова – директорка спеціального дошкільного навчального закладу №36 «Дзвіночок» Запорізької міської ради Запорізької області;
Олексій Щьокін – начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Протягом консультаційної зустрічі увагу приділили таким питанням:
- Зміни в харчовому законодавстві.
- Методичні настанови щодо розробки, впровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти (Наказ Мінекономіки від 01.12.2020 №2489 Про внесення змін).
- Практичні аспекти впровадження НАССР: підготовчі кроки, аналіз небезпечних чинників, принципи НАССР.
- Здійснення перевірок функціонування системи НАССР аудиторами Держпродспоживслужби.
- Програми-передумови, що забезпечують результативне впровадження HACCP.
- Розробка і підтвердження плану HACCP.
- Розробка системи ведення документації НАССР: управління документацією НАССР; обов’язкові методики та протоколи.
- Організація безпечних умов праці персоналу харчового сектору в період пандемії COVID- 19.