“Запоріжсталь” частково відновлює виробництво

“Запоріжсталь” частково відновлює виробництво

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського ухвалила рішення щодо часткового виведення з режиму гарячої консервації підрозділів комбінату «Запоріжсталь». Розпочато роздування доменних печей № 3 та 4.

«Віримо в Україну і знаємо, чого сьогодні потребує держава – відродження національної економіки. Поступово відновлюємо виробництво та робимо усе необхідне для того, щоб запрацювати на повну потужність. У Запоріжжі вже частково відновлені виробничі процеси на «Запоріжкоксі», «Запоріжвогнетриві» та ЗЛМЗ. «Запоріжсталь» також повертається до життя. Ми готові працювати і дати відсіч ворогам нашою головною зброєю – мирною працею», – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Згідно з дорожньою картою з розконсервації виробництва, комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест частково вивів з режиму гарячої консервації аглофабрику. Запущено три з шести агломашин з виробництва агломерату. В доменному цеху увійшли в роботу на знижених параметрах дві з чотирьох доменних печей – домни № 3 та 4. Відповідно, разом із відновленням виробничого процесу введено в роботу аспіраційні установки аглодоменного переділу, чому передувало повне технічне обслуговування природоохоронних агрегатів, – повідомляється на сайті комбінату.

Джерело: https://www.zaporizhstal.com/pres-centr/novini/zaporizhstal-grupi-metinvest-vivodit-z-konservacii-obladnannja-ta-chastkovo-vidnovljuie-virobnictvo/