ЄВРОПЕЙСЬКІ ТА СВІТОВІ ПАЛАТИ ПІДТРИМАЮТЬ РЕГІОНАЛЬНІ ТПП

Торгово-промислова палата України запускає спільну програму з Eurochambres та ICC Ukrainian Regional Chamber Twinning.

Мета програми у тому, щоб дозволити національним чи регіональним палатам з інших країн встановити двосторонні відносини з однією із 25 українських регіональних палат.

Програма стане основою для надання підтримки палатам, спрямованої на зміцнення українського бізнесу, особливо МСБ, але також пошириться згодом на участь міжнародних партнерів ТПП України у процесі економічного відновлення.

Наразі Запорізька ТПП активно тримає діалог з партнерськими палатами Бельгії, Литви, Польщі, Угорщини, інших країн. Ми дякуємо їм за підтримку українського бізнесу, громадян України – і словом, і ділом!

Нагадаємо, Запорізька торгово-промислова палата вже має успішний досвід реалізації Twinning-проєктів із закордонними партенерами у мирний час. Зокрема, двічі співпрацювали у такому форматі з Вільнюською торгово-промисловою і ремісничою палатою. У 2016 році – спільно реалізували твінінговий проєкт як інструмент впровадження норм і стандартів Європейського Союзу, передачі передових практик між країнами – членами ЄС та партнерами – бенефіціарами.
У 2021 році головною темою співробітництва став розвиток бізнес-кластерів, кооперації і спільних ділових ініціатив запорізьких і литовських підприємств, досвід організації індустріальних парків у Литві.
«Кожна українська регіональна палата зацікавлена у різному типі підтримки. Та всі однаково потребують фінансової допомоги, щоб продовжувати виконувати свою роль у діловій спільноті. Деякі також потребують нових експертних знань та допомоги, зокрема подолання складних експортних перешкод, надання допомоги підприємствам у релокації або сприянні міжнародним B2B-відносинам та комерційним можливостям. Ukrainian Regional Chamber Twinning має реалізувати персоніфіковану допомогу», – зазначив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.