Запорізька ТПП продовжує співпрацю з проєктом ІТС з підтримки агровиробників

Запорізька ТПП продовжує співпрацю з проєктом ІТС з підтримки агровиробників

Засідання наглядової ради проекту ITC «Сприяння виходу малих та середніх підприємство плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості» відбулось 5 липня.

Під час заходу обговорили питання можливості проекту ITC у економічній інтеграції внутрішньо переміщених осіб та відновленні агробізнесу в умовах воєнного стану.

До засідання долучились Перша секретар Посольства Швеції в Україні Елін Карлссон, координатор програм ITC, радник з питань розвитку торгівлі в регіонах країн Східної Європи та Центральної Азії Армен Заргарян, національний менеджер проекту Альона Коломойцева, віцепрезидент Запорізької ТПП Андрій Куц, голова Комітету підприємців при ТПП України Олег Юхновський та учасники проєкту.

Керівник проекту Альона Коломойцева представила звіт за результатами попереднього року роботи проекту ITC «Сприяння виходу малих та середніх підприємство плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості» та окреслила плани роботи на друге півріччя 2022 року.

В ході зустрічі члени наглядової ради обговорили плани подальшої роботи, можливість проведення спільних заходів, зокрема семінарів, тренінгів для МСБ, сприяння і виведення досвідчених виробників сільськогосподарської та харчової продукції на цільові ринки.

Олег Юхновський подякував представникам Посольства Швеції в Україні та команді проекту ITС за підтримку агровиробників та рішення продовжувати і розширювати програми допомоги для представників МСБ.

Запорізька торгово-промислова палата виступає регіональним партнером проєкту з 2019 року.
Протягом цього часу у Запорізькій ТПП відбулися практичні сесії для компаній агровиробників: ознайомча, а також присвячена темі сертифікації виробництва за міжнародним стандартом GLOBALG.A.P, тренінг для виробників черешні у Мелітополі, інші заходи.
Серед компаній-членів ЗТПП вже є компанії, що мають позитивний досвід участі у проєкті, зокрема, це ФОП Ольшанський С.М., ТМ Farmberry та ФГ «Деметралекс». Зокрема, компанії брали участь у колективному стенді проекту ІТС на найбільшій міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв «Gulfood» в Дубаї.