Наприкінці грудня 2022 року року для українських виробників м’яса птиці та продуктів з нього відкрито ринок Канади. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.
Відповідна робота розпочалася ще в 2019 році, коли представники канадського CFIA провели інспектування системи державного контролю за виробництвом на українських підприємствах. Перелік українських компаній, які відтепер мають право експортувати м’ясо птиці та продукти з нього до Канади, додано до бази даних CFIA. На офіційному вебпотралі CFIA опубліковано вимоги щодо ввезення м’ясних продуктів з України до Канади.
Так, компетентні органи України та Канади погодили форму сертифікату на експорт продуктів з м’яса птиці.
Ознайомитися з формою сертифіката можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво», підрозділі «Сертифікати на експорт з України».